Chainsaw Man - Licentie - ShopForGeek (2024)

Tatsuki Fujimoto's nieuwe creatie heet Chainsaw Man en het is de populairste manga van 2018. Als we de avonturen van Denji/Chainsaw Man volgen, ontdekken we een wereld die wordt bevolkt door demonen die zich aan een aantal nogal eigenaardige regels houden. Deze shonen manga, gepubliceerd in Weekly Shonen Jump (Shueisha) en daarna in Shonen Jump+, werd in 2023 bewerkt tot een anime en wordt binnenkort uitgebracht als bioscoopfilm.

De wereld van Denji

Het succes van Chainsaw Man is te danken aan een aantal factoren, waarvan een van de belangrijkste is dat het ons laat kennismaken met een wereld bevolkt door demonen. We ontdekken deze wereld door de ogen van de held Denji, een vrij eenvoudige jongeman die een demonenjager wordt, ook al is hij zelf een mens/demon hybride.

In deze wereld komen menselijke angsten tot leven in de vorm van demonen. Voor elke angst is er een demon, zoals de vleermuisdemon, de tyfoondemon, de bloeddemon... en vele anderen.

Het verhaal speelt zich af in 1997, in een andere realiteit dan de onze. Het bestaan van demonen heeft ervoor gezorgd dat traumatische gebeurtenissen zoals de Holocaust, kernwapens en de AIDS-epidemie zijn uitgewist. In feite bestaat de Sovjet-Unie nog steeds in deze wereld. Deze gebeurtenissen zijn verteerd door een demon, de kettingzaagdemon, en bestaan alleen nog in de herinneringen van bepaalde machtige demonen.

Denji is een jonge man die in armoede leeft en moeilijke taken moet uitvoeren voor de Yakuza, de Japanse maffia. Hij verdient niets omdat zijn werk alleen wordt gebruikt om de schulden van zijn vader af te betalen. Hij moet op demonen jagen, maar daarbij wordt hij geholpen door Pochita, de demon met de kettingzaag, die ook dienst doet als zijn huishond.

Denji wordt misleid door zijn eigen werkgevers. We leren dat mensen contracten kunnen sluiten met demonen, en Denji's werkgevers hebben dat gedaan met de zombiedemon. Ze slagen erin Denji te doden, maar Pochita besluit hem een kans te geven: hij versmelt met zijn hart en geeft hem zijn krachten, in ruil waarvoor Denji hem laat genieten van het eenvoudige leven waar hij van droomt.

Kettingzaag Man

Denji komt weer tot leven in zijn menselijke vorm, maar met een verschil: er steekt een koord uit zijn borst. Door eraan te trekken verandert hij in Chainsaw Man, met een kettingzaag als hoofd en kettingzagen die uit zijn armen groeien.

Denji wordt al snel opgemerkt door een team van demonenjagers, nadat hij de zombies heeft vernietigd en de zombiedemon heeft gedood. Denji sluit zich aan bij het team onder leiding van Makita, op wie hij al snel verliefd wordt. Hij moet hen helpen jagen op andere demonen, in het bijzonder de Gun Demon, een van de krachtigste en gevaarlijkste.

Als lid van het team leert hij al snel hoe deze jagers werken: ze hebben zelf contracten getekend met bepaalde demonen. Andere wezens zijn ook mogelijk:

  • Aki en Himeno zijn menselijke jagers die contracten hebben getekend met demonen zoals de vosdemon en de spookdemon.
  • Power is een hominidemoon, een dood menselijk lichaam dat wordt bewoond door de bloeddemon, die zich bij het team voegt nadat hij heeft geprobeerd Denji uit te leveren aan de vleermuisdemon in ruil voor zijn kat (hominidemonen nemen de herinneringen en persoonlijkheid over van de mens die ze bewonen).
  • Angel en Spider zijn demonen met een menselijke natuurlijke vorm, waardoor ze aardige demonen zijn.

De vijanden van Chainsaw Man

In de loop van zijn avonturen zal Denji/Chainsaw Man een aantal bijzonder moeilijke vijanden tegenkomen. De meeste van hen zijn demonen, zoals de Eternity Demon die zijn team opsluit in een tijdbel en eist Denji op te slokken in ruil voor hun vrijheid. Denji stemt uiteindelijk toe en begint hem van binnenuit te martelen met zijn kettingzagen, totdat de Eternity Demon hem smeekt om hem af te maken.

Een van de meest geduchte tegenstanders is een andere hybride: Katana Man. Hij is het equivalent van Denji maar dan met katana's... en veel sneller.

Uiteindelijk blijkt de ultieme vijand van Chainsaw Man Makita te zijn, die eigenlijk de dominantie demon is. Zijn plan was om Denji te breken, omdat de Chainsaw Demon in hem speciaal is. Demonen sterven, gaan naar de hel en kunnen dan terugkeren naar de aarde. Maar degenen die worden verteerd door de Chainaw Demon verdwijnen uit het menselijk geheugen. Daarom zijn alle demonen geobsedeerd door Denji en willen ze hem inslikken of doden.

Vind al je Chainsaw Man goodies in onze geek shop: beeldjes, schoolspullen, knuffels, schalen, etc. Er is voor ieder wat wils!

Chainsaw Man - Licentie - ShopForGeek (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jamar Nader

Last Updated:

Views: 6514

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jamar Nader

Birthday: 1995-02-28

Address: Apt. 536 6162 Reichel Greens, Port Zackaryside, CT 22682-9804

Phone: +9958384818317

Job: IT Representative

Hobby: Scrapbooking, Hiking, Hunting, Kite flying, Blacksmithing, Video gaming, Foraging

Introduction: My name is Jamar Nader, I am a fine, shiny, colorful, bright, nice, perfect, curious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.